×××

Daginvulling / dagbesteding

We maken onderscheid in verschillende vormen van dagbesteding / daginvulling:

Arbeidsmatig:
-We hebben een klusteam  dat voor alle soorten werkzaamheden ingezet kan worden. Onze aandacht gaat vooral uit naar klusjes die we voor kwetsbare en afhankelijke mensen kunnen doen die bepaalde dingen niet meer zelf kunnen. Denk hierbij aan een tuin omspitten, boodschappen doen, een zolder opruimen, auto wassen, verhuizing, pc repareren, koken, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken! Deze mensen mogen zelf weten of ze het klusteam er iets voor geven of niet: een vrijwillige bijdrage. Maar ook bedrijven kunnen ons inhuren om, laagdrempelig en eenvoudig, (niet risicovolle) werkzaamheden te doen.
-Gezien onze locatie en ons uitgebreide (ondernemers)netwerk hebben wij toegang tot verschillende werkervaringsplekken voor onze deelnemers (met het oog op Ervaringsleren) en begeleiden wij hen hier intensief bij. Een uitstekende en effectieve manier om te participeren en jezelf te leren kennen.
-We hebben tevens een mooie sfeervolle ruimte waar deelnemers hun creativiteit tot bloei kunnen laten komen, maar waar ook de mogelijkheid bestaat tot het uitvoeren van andere werkzaamheden (bv licht industrieel werk).

Sociaal en activerend:
-Ook op dit gebied geldt dat we maatschappelijk betrokken willen zijn. We kunnen bijvoorbeeld ouderen in een verzorgingstehuis gaan ophalen voor een wandeling. We kunnen als vrijwilliger helpen bij een ouderensoos. Of naar een vereniging gaan. We kunnen buitenactiviteiten gaan doen die zowel leuk als leerzaam zijn. En we hebben zelf natuurlijk ook een coole ruimte waar je kunt gamen, gezelschapsspellen kunt doen of gewoon gezellig samen kunt zijn.

Educatief:
-Buiten Ervaringsleren bieden wij met regelmaat verschillende cursussen en andere leerzame activiteiten aan zoals bijvoorbeeld theorielessen, kooklessen of een computercursus. Hierbij willen we zoveel mogelijk gebruik maken van de kennis van de deelnemers om zo iemands talent optimaal te benutten, maar we werken ook samen met vrijwilligers.

Natuurlijk maken we samen afspraken, maar de nadruk ligt niet op het ‘moeten’. Mee willen doen, dat is belangrijk, en daar gaan we samen voor zorgen! We houden daarbij rekening met je mogelijkheden en zullen je ondersteunen bij het ontdekken van mogelijkheden waarvan je niet eens wist dat je ze had.

Wij halen onze deelnemers desgewenst op en brengen hen weer terug! 

Financiering

Financiering kan via het PGB, onderaannemerschap of WMO. Wij kunnen ondersteunen bij de aanvraag.