Roma project Belgrado, Servië

Na een prachtige vakantie met een groep cliënten in Servië, en een aantal bezoekjes daarna, zijn we met z’n allen ‘verliefd’ geworden op Servië met z’n diverse etniciteiten.
Tijdens één van de bezoekjes hebben we een Roma (zigeuner) familie leren kennen in Belgrado. De familie bestaat uit 2 gezinnen met in totaal 10 kinderen, waarvan er één een verstandelijke beperking heeft. De families hebben de grootste moeite om rond te komen maar hebben vooral behoefte en kleding en meubels. Er staat nauwelijks iets in hun ‘huis’. De meubels worden geregeld via een bevriende hotelmanager in Belgrado. Kleding,tekenspullen en (klein)speelgoed voor de kinderen zamelen wij in. We streven ernaar om minstens 1 x per jaar naar Servië te reizen om de ingezamelde spullen naar de gezinnen te brengen. Mogelijk breiden we dit project in de toekomst uit met meerdere gezinnen.

Hebt u nog goede kleding (in alle maten!) of klein speelgoed/schriften/stiften/enz liggen, laat het ons weten! Desgewenst kunnen we het ophalen bij u.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *